پیام میهن خبر1
پنج شنبه4 بهمن 1403
Thursday, January 23, 2025

در «همایش شهرداران سراسر استان کرمان» تأکید شد: ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری و افزایش حوزه اختیارات شهرداری‌ها

در «همایش شهرداران سراسر استان کرمان»، بر ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری و افزایش حوزۀ اختیارات شهرداری‌ها، تأکید شد.

در «همایش شهرداران سراسر استان کرمان» تأکید شد: ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری و افزایش حوزه اختیارات شهرداری‌ها
به گزارش  پیام میهن خبر و به نقل از کرنا، محمدعلی طالبی استاندار کرمان بیست‌وهشتم آذرماه، در «همایش شهرداران سراسر استان کرمان» که در سالن «شهید مرتضوی»، برگزار شد، با تأکید بر بالابودن جایگاه شهرداری‌ها، خاطرنشان کرد: من از مدافعان «طرح مدیریت واحد شهری» بودم و در دولت آقای روحانی، خیلی تلاش کردیم که تصویب شود، اما نشد؛ در دولت شهید آیت‌الله رییسی، عنوان طرح عوض شد و با اصلاحاتی تحت عنوان «قانون مردمی‌سازی حکمرانی» در کمیسیون مجلس تصویب شد، اما در صحن علنی مطرح نشد
او افزود: این قانون حوزه اختیارات و مسئولیت‌های شهرداران را بسیار بالا می‌برد؛ امیدواریم دولت به این سمت برود که این قانون که برای مدیریت واحد شهری لازم است، تصویب شود و حوزه اختیارات شهرداری‌های سراسر کشور گسترده شود و شاهد تعامل دستگاه‌های فعال در حوزه شهری باشیم.
استاندار کرمان ضمن تشکر از زحمات علی شهسواری مدیرکل سابق امور شهری و شوراهای استانداری، بیان کرد: باید در جای دیگری از توانمندی‌های ایشان استفاده خواهیم کرد.
او با تاکید بر تلاش خود برای تعامل خوب با شهرداری‌ها اظهار داشت: درخصوص موضوع مبلمان شهری بسیار حساس هستم و درخواستم از شهرداران این است که روی این موضوع متمرکز شوند و در کنار آن باید به موضوعات روشنایی فضای سبز شهری و سیما و منظر هم توجه شود.
طالبی با بیان اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار زیادی در شهرهایمان داریم، خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها می‌توانند خودشان سرمایه‌گذاری کنند یا مشارکت سرمایه‌گذاران را جلب کنند و لازم است نگاه‌شان به مشارکت سرمایه‌گذاران باز باشد.
او با بیان اینکه تاکنون از ظرفیت سازمان همیاری شهرداری‌های استان استفاده نشده درحالی‌که کل استان می‌تواند از این ظرفیت بهره ببرد، افزود: تلاش داریم این سازمان را به نقطه‌ای برسانیم که بتواند به‌عنوان یک ساختار عمرانی و اقتصادی قوی در خدمت شهرداری‌ها باشد که البته سود آن هم به شهرداری‌های استان برمی‌گردد.
استاندار کرمان بیان کرد: تنوع کاری در شهرداری‌ها مسئولیت شهرداران را گسترده کرده که انجام آنها نیازمند همکاری و هم‌افزایی با دستگاه‌های مسئول در بخش‌های مختلف شهرها است؛ بنابراین باید مکانیزمی برای تبادل تجربه بین شهرداری‌ها ایجاد شود.
طالبی تاکید کرد: مشارکت فعال شهروندان مورد انتظار ماست تا شهروندان در فرایند تصمیم‌گیری نقش داشته باشند و راهکارهایی برای افزایش مشارکت باید پیدا شود.
او افزود: شهرداران باید در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، نقش جدی داشته باشند و این‌گونه فعالیت‌های شهرداری‌ها باید به‌صورت عام برای همه‌ مردم باشد، نه گروه خاصی.
استاندار کرمان اظهار داشت: نیاز به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای نیروهای شهرداری‌های استان وجود دارد که پیگیری خواهد شد.
۱۷۰۰ میلیارد تومان طلب قطعی شهرداری از دستگاه‌های اجرایی شهر کرمان
شهردار کرمان نیز در این همایش با بیان اینکه شهرداری کرمان ۱۷۰۰ میلیارد تومان طلب قطعی از دستگاه‌های اجرایی شهر کرمان دارد، گفت: استدعا دارم دستگاه‌های اجرایی که حدود ۵۰ دستگاه هستند، در این زمینه به نحو مقتضی اقدام کنند.
محسن تویسرکانی با اشاره به اینکه در مسایل شهری، متهم ردیف اول شهرداری‌ها هستند؛ درحالی‌که در ارتباط با بسیاری از مسایل نقش چندانی ندارند، افزود: برای مثال تأمین روشنایی معابر شهرها وظیفه دستگاه خدمت‌رسان برق است، اما اهتمامی پیرامون این موضوع نیست.
او اظهار کرد: امروز با همت همکارانم در شهرداری کرمان، از مرز یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع آسفالت معابر شهر کرمان عبور کردیم، اما متاسفانه از آسفالت برخی معابر به‌واسطه اینکه هنوز شبکه فاضلاب ایجاد نشده، معذوریم.
شهردار کرمان تصریح کرد: در زمینه متکدیان و معتادان متجاهر، شهرداری یک نقشی بر عهده دارد، اما دستگاه‌های دیگر هم متولی هستند و حل این معضلات فقط با تعامل و ورود همه دستگاه‌های مسئول، محقق می‌شود.
تویسرکانی ادامه داد: درست است که شهرداری پرچمدار آبادانی شهر است، اما اگر سایر دستگاه‌ها حسب وظایفی که دارند، اهتمام نکنند، اتفاقی نمی‌افتد.
او تصریح کرد: امروز به‌دلیل محدودیت‌های مالی، متأسفانه نه‌تنها نمی‌توانیم به سمت شهر هوشمند گام برداریم؛ بلکه نمی‌توانیم به موضوع مترو و حتی BRT فکر کنیم؛ شهرداری‌ها برای توسعه نیازمند حمایت هستند.
شهردار کرمان بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف ازجمله ضوابط و مسایل حقوقی ایجاد شود؛ همچنین از شهرداران سراسر استان می‌خواهم که در زمینه‌های مختلف فعالیت خود از روش‌های سنتی فاصله بگیریم و به روش‌های نوین رو بیاوریم.
تویسرکانی از شهرداران استان خواست با محوریت دفتر امور شهری و شوراهای استانداری در رویدادهای کارخانه نوآوری شهرداری که زمینه راهکارهای خلاقانه در رفع مشکلات شهری را دنبال می‌کند، حضور فعال داشته باشند.
او خاطرنشان کرد: درصدد تشکیل «مرکز دائمی رصد و چاره‌جویی معضلات شهری» در کارخانه نوآوری هستیم که اگر شهرداری‌های استان در این مرکز حضور فعال داشته باشند، اتفاق خوبی خواهد افتاد.
مانع تراشی اعضای شوراها
مدیرکل بازرسی استان هم در این همایش بیان کرد: براساس بررسی‌هایی که داشتیم، در حال حاضر اعضای شوراها اغلب به‌جای اینکه موتور محرک شهرداری‌ها باشند، با مانع‌تراشی برعکس عمل می‌کنند که این رویه باید اصلاح شود.
دادخدا سالاری بیان کرد: از باب پیشگیری از وقوع جرم و حفاظت و صیانت از نیروهای زیرمجموعه باید نظارت صحیح و به ‌موقع را سرلوحه کار خود قرار دهید تا آبروی افراد را حفظ کنیم و از وقوع جرم پیشگیری شود.
او با اشاره به برخی مصادیق پرونده‌هایی که تشکیل شده، شهرداران را از این موارد بر حذر داشت؛ ازجمله جذب نیروی انسانی به‌صورت غیرقانونی، عدم مدیریت درآمدهای ناشی از ارزش افزوده و صرف ارزش افزوده در سرفصل‌های حقوق و امور جاری و دستمزد که خلاف قانون است؛ عدم مدیریت کمیسیون‌های ماده ۷۷ و ۱۰۰ و افزایش ساخت‌وسازهای غیرمجاز؛ عدم توسعه و مستندسازی املاک و دارایی‌های شهرداری که محل سوءاستفادۀ زمین‌خواران قرار می‌گیرد؛ عدم استفاده صحیح از قابلیت‌های قانونی در تفکیک اراضی به‌خصوص ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها که براساس آن حتی‌الامکان سرانه باید به شکل زمین دریافت شود؛ عدم مدیریت بر کارپردازها؛ عدم رعایت حقوق مردم در صدور پروانه‌های ساختمانی؛ عدم رعایت آیین‌نامه‌های شهرداری‌ها در انعقاد قراردادها؛ عدم توجه به کاربری‌های آموزشی، پارکینگ و فضای سبز در تفکیک و فسادخیز بودن اقدامات مأموران در جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز.
مدیرکل بازرسی استان یادآور شد: با توجه به اینکه در آستانه انتخابات شوراها هستیم، باید نظارت ویژه‌ای برای جلوگیری از مداخلات و کمک‌های اعضای شورا که شائبه رشوه دارد، اعمال شود.
برگزاری همایش شهرداران 2 نوبت در سال
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز بیان کرد: شهرداری‌ها در هر شرایطی مسئولیت‌هایی دارند و حیطه وظایف آنها بسیار گسترده است و ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها گویای این موضوع است.
مصطفی آیت‌اللهی موسوی خاطرنشان کرد: سعی می‌کنیم همایش شهرداران استان را هر سال، یکی‌دو نوبت برگزار کرده و برای حل مشکلات، هم‌اندیشی کنیم.
رتبه اول شهرداری کرمان در زمینه حمل و نقل دانش‌آموزی
مدیرکل دفتر فنی استانداری هم بر مسئولیت شهرداری‌ها درخصوص نصب دوربین‌های پایش تصویری و ساماندهی ورودی‌های شهر به‌خصوص در زمینه روشنایی، تاکید کرد.
مهدی مبشر با اشاره به اینکه اخیرا آیین‌نامه حمل‌ونقل دانش‌آموزشی تغییراتی کرده و وظایف از دوش آموزش و پرورش برداشته شده و برعهده شهرداری‌ها گذاشته شده، یادآور شد: جلساتی در این رابطه با حضور شهرداری کرمان داشتیم و خوشبختانه امسال این موضوع به‌خوبی مدیریت شد و شهرداری کرمان هم در این زمینه در کشور اول شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
او بیان کرد: وزارت کشور سامانه‌ای به نام «مَن‌تاک» را ایجاد کرده که تمام دستگاه‌های اجرایی موظف هستند اطلاعات خود را در آن وارد کنند و شهرداری‌ها هم باید این کار را انجام دهند.
گفتنی است؛ در این همایش، شهرداران سیرجان، بم، بافت، زرند و رودبار جنوب، نیز صحبت کردند و موضوعاتی ازجمله توجه به آموزش نیروهای شهرداری‌ها، مسایل حقوقی، کمبود نیروهای فنی و شهرسازی، اختصاص سهمیه قیر رایگان به شهرداری‌ها، حمایت از شهرداری‌ها برای خرید ماشین‌آلات آتش‌نشانی و عمرانی، تسهیل سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران در شهرداری‌ها، اختصاص اعتبار از محل ستاد بحران، تشکیل جلسه با مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی برای رفع ابهام برخی قوانین، پیگیری تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی شهرداری‌ها، ارتقای بدنه کارشناسی شهرداری‌ها، اصلاح و رفع نواقص قانونی شهرداری‌ها، تشکیل حوزه قضایی مختص شهرداری‌ها و ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری، مطرح کردند.
همچنین در این همایش، از زحمات و تلاش‌های «علی شهسواری» در مدیریت امور شهری و شوراهای اسلامی استانداری کرمان، با اهدای لوح تقدیر، قدردانی شد.
 
برچسب ها :

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما ثبت شد

مطالب پیشنهادی